BOKRELEASE NÄRMARE NU

AV PETRA REVENUE16 mars kl 17.30

Ö2scenkonst Kungsholmen, Bergsgatan 11STOLLAR BOLLAR tillsammans med bokförlag STEVALI bjuder in till bokrelease när Petra Revenue presenterar romanen NÄRMARE NU.


"Makligt går Henry fram till Iris och kysser henne. Det är en kyss som får henne att minnas alla andra kyssar, alla möten hon varit en del av smälter samman när deras tungor möter den andra. Alla kroppars åldrar som pressats in i henne med ömhet och med våld, all åtrå som hon gått till mötes med sin alldeles egna lidelse. Låt min droppe rulla på din flundra. Min längtan är ett vilt oväder, giftig som ett blommande blåregn."


NÄRMARE NU är en kärleksroman i form av ett enda samtal och en besynnerlig brevväxling. Konstnären Henry bestämmer sig för att ringa upp sin gamla förälskelse Iris efter 10 år, eftersom han befinner sig i en skaparkris. Han tror det kan lossna om han får måla hennes porträtt. Författaren Iris har just haft en hjärtattack men bestämmer sig ändå för att tacka ja till förslaget, trots att hon bävar för vad mötet kan väcka för känslor. 


Boken är kopplad till filmen PORTRÄTTET och Petra berättar om varför hon ville berätta om Iris och Henry på två olika plattformar. Verken hör ihop men är samtidigt fristående.


Fri entré 

TRÄFFPUNKT FÖR KONST & FILM17 mars kl 18

Ö2scenkonst Kungsholmen, Bergsgatan 11


STOLLAR BOLLAR bjuder in till TRÄFFPUNKT FÖR KONST & FILM. Vårt forum för live casestudies.


Gäster från olika delar av konst och filmvärld berättar om sina val och resor. Träffpunkten kommer att fortgå på olika platser under ett års tid och syftet är att få inblick i processer som inte alltid följer mallarna för hur man skapar.


Vi vill skapa en diskussionsplattform där vi undersöker var gränssnittet mellan konstnärlig film och branschens klimat går. Sättet vi berättar historier förändras. Vi ser två rörelser, en kommersialisering och en dragning åt konstfilm. Vår värld transformeras samtidigt och begrepp som fake news har blivit en del av vår realitet. Men är det storytelling eller retorik? Hur skapar man autentiskt i denna nya värld? Hur når man ut? Vi vill dela erfarenhet.


Program presenteras nedan.