BOKRELEASE NÄRMARE NU

AV PETRA REVENUE16 mars kl 17.30

Ö2scenkonst Kungsholmen, Bergsgatan 11STOLLAR BOLLAR tillsammans med bokförlag STEVALI bjuder in till bokrelease när Petra Revenue presenterar romanen NÄRMARE NU.


"Makligt går Henry fram till Iris och kysser henne. Det är en kyss som får henne att minnas alla andra kyssar, alla möten hon varit en del av smälter samman när deras tungor möter den andra. Alla kroppars åldrar som pressats in i henne med ömhet och med våld, all åtrå som hon gått till mötes med sin alldeles egna lidelse. Låt min droppe rulla på din flundra. Min längtan är ett vilt oväder, giftig som ett blommande blåregn."


NÄRMARE NU är en kärleksroman i form av ett enda samtal och en besynnerlig brevväxling. Konstnären Henry bestämmer sig för att ringa upp sin gamla förälskelse Iris efter 10 år, eftersom han befinner sig i en skaparkris. Han tror det kan lossna om han får måla hennes porträtt. Författaren Iris har just haft en hjärtattack men bestämmer sig ändå för att tacka ja till förslaget, trots att hon bävar för vad mötet kan väcka för känslor. 


Boken är kopplad till filmen PORTRÄTTET och Petra berättar om varför hon ville berätta om Iris och Henry på två olika plattformar. Verken hör ihop men är samtidigt fristående.


Fri entré