RÖKFRI/DJURFRI/BOSTADSFRI

Tillhör staden alla? En ungdom kan inte ta sig in på bostadsmarknaden. Ett par i skilsmässa kan inte flytta isär. En annan kan inte bo kvar i sin hemstad. Vad är Stockholm för den hemlöse? Vad är Stockholm för mäklaren, hyresvärden och den som gör bostadskarriär? En berättelse om en hembygd, en berättelse om att få – och inte få – bo.


Ö2/UNGs tragikomiska uppsättning RÖKFRI/DJURFRI/BOSTADSFRI behandlar den brännande aktuella frågan Stockholms Bostadsmarknad och känslan av att befinna sig i och utanför den.

Med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad, Svante Bergströms Teaterstiftelse och ABF Stockholm.


SPELPERIOD

Augusti 2022SCEN

KUNGSHOLMEN


Text: Ester Holmén och Lovisa Lilienberg 

Regi: Ester Holmén

Medverkande: Elsa Hammarström, Hilda Stenshäll, Adrian Nordin, Rasmus Sintorn Nystedt

Musik: Joel Olby Dannerup

Affischfoto: Susanne Walström

Föreställningsfoto: Kevin Chang 

Formgivare affisch: Judie Östling

Producent: Lovisa Lilienberg

Konstnärlig ledare Ö2 Scenkonst: Teresia Pettersson

"Stycket är ett tragikomiskt drama igenkännbart för alla – vi som haft andrahandsettor på 14 kvadrat, hyrt halvårsvis i Sundbyberg, köpt lägenheter svart och till sist sitter med förstapriset: en bostadsrätt. Få vinner, flest gör det inte." ... "Ensemblen – Elsa Hammarström, Hilda Stenshäll, Adrian Nordin, Rasmus Sintorn Nystedt – hittar en fin ton, och regissören Ester Holmén har skapat en rapp iscensättning som också handlar om några ungas första tafatta steg in till vuxenlivet, till den man ska bli och vara. Bergsgatan 11 lever."


-Lars Ring SvD