MILLENNIALS

Millennials utspelar sig här och nu i en lägenhet någonstans i Sverige. Två systrar på besök hos sin psykiskt sjuka mamma försöker hantera klimatkris, massutrotning av djuren, det närvarande kriget i Europa och hela mänsklighetens förtvivlade ensamhet. 


Under mötet söker dom svar på livets stora frågor:

vad är det för mening att arbeta egentligen? Kommer det kapitalistiska systemet äntligen kollapsa? Vilken hudkräm förhindrar finnar när man har mens? 


Millennials är ett öppet sår fyllt av humor, kärlek och nattsvart ångest.

Medverkande: Hanna Carlsson och Felicia Löwerdahl
Text och regi: Jörgen Dahlqvist
Rum: Johan Bergman
Kostym: Jenny Ljungberg
Producent: Teresia Pettersson
Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Pettersson

Teatr Weimar är ett kollektiv från Malmö som startades 2003. Gruppen arbetar undersökande med samtida multimedial scenkonst – alltid med text och skådespeleri i centrum. Deras föreställningar har gästspelat både inom Sverige men även internationellt i bl.a Berlin, Bryssel, Paris, Hanoi, Oslo, Reykjavik, Helsingfors och Warszawa. Millennials är kollektivets första premiär i Stockholm.

Millenials i Malmö

1-3 april gästespelar Millennials

på IAC i Malmö

"Urpremiären ”Millennials” är en välkommen chans för Stockholmspubliken att se Malmöbaserade Teatr Weimar, som här gör en samproduktion med Ö2 scenkonst. För regi och manus svarar Jörgen Dahlqvist som under alla år ihärdigt utforskat teaterns olika möjligheter...Hanna Carlsson och Felicia Löwerdahl har total närvaro i sitt tajta samspel, i blickar och kroppsspråk. Den syster som verkar klokast kan i nästa stund flippa ur...”Millennials” ringar in en brytningstid speglad i ett par förvirrade unga människor som gestaltas både ömsint och humoristiskt där de sitter fast i sina tankemönster."


– Anna Ångström SvD

Med stöd av Stockholms stad och Kulturrådet.